Armati's Border Collies
Over ons
Iet

Na de komst van onze eerste Border Collies ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het wel en wee van honden. Na het behalen van mijn KK1 en KK2 diploma ben ik de 3- jarige opleiding "Toegepaste natuurgeneeskunde voor hond en paard"gaan volgen aan de Silverlinde in Breda. Deze opleiding - met als specialisatie Bach- en Aromatherapie - heb ik in 2008 met succes afgerond. Mijn afstudeerscriptie heeft als onderwerp "Een holistische visie op de Agility".
Gedurende deze opleiding heb ik ook de modules "T-team" en "Beweging en Mas
sage" gevolgd.
In september 2009 ben ik - ook aan de Silverlinde - begonnen met de opleiding Veterinaire Homeopathie. Bij het tabblad "Natuurgeneeskunde" ga ik dieper in de verschillende natuurgeneeskundige therapieën.

Hoe het allemaal begon:

In 1994 kwam (Kayleigh’s Dutch) Rex bij ons wonen en we hadden op dat moment nog geen idee wat voor impact hij voor ons zou gaan hebben. Rex had al zeer snel besloten dat alleen Ton zijn baas zou worden en hij wist hem dan ook al gauw over te halen om met hem gehoorzaamheidstrainingen te gaan doen. Schapendrijven vond Rex ook helemaal geweldig en behendigheid was meer voor de fun.

Na twee jaar kwam Nik en daarna Sam en Djo .
Behendigheid had toen bij ons al de overhand genomen.
In 1999 zijn we van Eindhoven naar Strijbeek verhuist waar we een eigen behendigheidsbaan en o
ok een koppel schapen hebben. We pakten deze verhuizing dan ook maar aan om een teefje in het roedeltje er bij te nemen. Kelliegardens Brilliant Britt werd uit Zweden gehaald. Al snel had Britt een vriendin nodig en dat werd Femmy.  In februari 2001 werd het eerste nestje van Femmy en Rex geboren. Hierna ben ik – eigenlijk toen alleen voor een kennelnaam – KK1 gaan volgen en heb mijn diploma gehaald in 2002 . De kennelnaam werd goedgekeurd en Armati’s Border Collies was geboren. Het nestje van Femmy en Djo was het eerste AA- nestje met Armati’s ervoor.  

Al met al heeft Rex ons rustige leventje aardig omgegooid en is het werken en leven met de Border Collies en onze twee toy-poedels voor ons een uit de hand gelopen hobby geworden.

In april 2009 is Rex op een leeftijd van bijna 15 jaar rustig ingeslapen.


Gezondheid, karakter en werkvermogen van de Border Collies staan hoog in het vaandel binnen onze Armati's kennel. Bij het fokken van een nestje gaan we hiervan uit. De pups groeien samen met de moeder in ons huis op en worden met zoveel mogelijk verschillende omstandigheden, mensen, dieren, geluiden etc. gesocialiseerd.

Ik ben overdag veelal met onze honden druk in de weer; daarnaast vind ik het erg leuk om eenieder die  geïnteresseerd is, kennis te laten maken met onze kennel, onze manier van werken met de honden.

 

 

HomeOver onsKleinschalig hondenpensionOnze reuenOnze tevenIn MemoriamStambomenNestenNieuwsNatuurgeneeskunde voor dierenPicturesLinksFoto's