Armati's Border Collies
Natuurgeneeskunde voor dieren
T-Team

De naam T-team staat voor Tellington Touch Equine Awareness Method en is ontwikkeld door Linda Tellington-Jones.

T-team bevat verschillende technieken waarvan de T-touches vaak het bekendst zijn. Dit zijn zachte, lichte aanrakingen maar met een zeer diep doorwerkend effect in het lichaam. Deze handbewegingen verminderen pijn, spanning, angst en worden bij de hond toegepast om het genezingsproces te bevorderen. Het effect van de T-touches kan alleen lichamelijk zijn zoals het verminderen van de pijn, het verkrijgen van soepelere spieren maar ook het gedrag en de houding van de hond kan door de T-touches worden beïnvloed. De hond wordt bewuster van zijn lichaam en de mogelijheden daarvan.

Naast de T-touches zijn er ook bepaalde grondoefeningen (bv. lopen door de treden van een trap die op de grond ligt) die als doel hebben om nerveuze, angstige dieren meer vertrouwen te geven en de hond bewust te laten worden van zijn eigen lichaam. De eigenaar is hierbij zelf intensief met de hond bezig waardoor er een nauwere band én een betere communicatie onstaat tussen de eigenaar en de hond. Deze grondoefeningen worden onder meer gebruikt om het concentratievermogen van de hond te vergroten maar ook om zijn coördinatie te verbeteren. Hierdoor zal de hond meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

HomeOver onsKleinschalig hondenpensionOnze reuenOnze tevenIn MemoriamStambomenNestenNieuwsNatuurgeneeskunde voor dierenPicturesLinksFoto's